Dezvoltarea competentei de comunicare in limba materna a elevilor din invatamantul primar
pe baza unor analize personalizate realizate cu instrumente informatice.
Contract/POSDRU/154/1.1/G/139340

Metodologia de implementare

 

La inceputul derularii proiectului vom stabili canalele de comunicare intre membrii echipei, programul de lucru al fiecaruia si calendarul reuniunilor lunare. Proiectul va debuta cu o reuniune de lucru la care vor participa toti membrii echipei de proiect si vor avea loc reuniuni lunare de lucru pentru analizarea diferitelor aspecte ce apar pe parcursul implementarii proiectului. Vom avea in vedere asigurarea unui management financiar-contabil eficient al proiectului prin asigurarea resurselor financiare necesare, contabilitatea proiectului in conformitate cu reglementarile contabile, elaborarea CR si auditarea proiectului.

Managerul de proiect se asigura de existenta resurselor necesare in implementarea activitatilor si demareaza procedurile corespunzatoare pentru achizitionarea serviciilor si bunurilor/ produselor prevazute in planul de achizitii. Echipa de management organizeaza prima intalnire de coordonare a echipei de implementare si informeaza personalul implicat despre strategia proiectului/ planul de lucrul GT / indicatori / inclusiv formularele utilizate si setul de documente de sprijin necesare monitorizarii si raportarii.

Implementarea activitatilor este structurata pe 2 componente:

1. Contactarea si selectarea membrilor ce fac parte din grupul tinta pe baza unor criterii specifice, cum ar fi competenta profesionala in domeniu, disponibilitatea pentru implicarea in proiect. Echipa de experti va descrie caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca software-ul ce urmeaza a fi realizat. Dezvoltarea softului pentru sistemul de evaluare si feedback va fi achiziţionat in urma organizarii de licitatii. Specialistii in TIC vor realiza site-ul proiectului si actualizarea bazelor de date. Personalul didactic primeste informatii referitoare la competentele (implicand cunostinte, deprinderi, atitudini, valori), motivatia si interesele/preocuparile elevilor din scoala. Se vor face comparatii statistice raportate la rezultatele de la clasa, la alte scoli din regiune, care pot contribui la imbunatatirea ofertei de educatie a scolii, urmarind in acelasi timp corelarea cu specificul local.

2. Organizarea unor sesiuni de formare pentru grupurile-tinta vizate din invatamantul primar, focalizate pe intelegerea unor modalitati de evaluare eficienta la clasa. Participantii la aceste sesiuni vor fi recrutati din cadrul scolilor si al structurilor central si locale ale MEC implicate in proiect. Proiectul va furniza o serie de instrumente pentru consilieri: concluziile studiilor de caz, recomandari catre consilieri pentru activitatea lor concreta cu elevii pe cazuri tipice si atipice. Consilierii scolari din scolile pilot, directori, diriginti, factori de decizie in orientarea scolara si profesionala, vor putea oferi consiliere adecvata elevilor pornind de la informatia furnizata.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Parteneri

INVESTESTE IN OAMENI

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Autoritatile de Management si Organismele Intermediare care sunt autoritati publice sunt exceptate de la aplicarea acestui citat.

 
© 2018 Comunicam-org.net - Proiect european