Dezvoltarea competentei de comunicare in limba materna a elevilor din invatamantul primar
pe baza unor analize personalizate realizate cu instrumente informatice.
Contract/POSDRU/154/1.1/G/139340

Anunt de presa, 20 iulie 2015

Din toamnă,
CĂRŢILE VIN LA TINE!
Trăieşte, visează, CITEŞTE!


Biblioteca Vie

Într-o societate în care copilul este “agresat” din punct de vedere informatic, prin promovarea exclusivă a unor elemente precum: televiziunea, internetul, reţelele de socializare, jocurile video... CARTEA, ca fundament al actului de comunicare, a devenit desuetă, fiind considerată inutilă.
Deşi actul lecturii reprezintă demersul cel mai complicat pe care un individ îl poate face, cititul pierde din ce în ce mai mult în faţa unei lumi  patronate de mijloacele de comunicare informatizate.

În acest context,  Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie, în parteneriat cu Editura Sigma şi Complexul Educaţional Lauder-Reut propune proiectul cu titlul ,,Dezvoltarea competenţei de comunicare în limba maternă a elevilor din învăţământul primar pe baza unor analize personalizate realizate cu instrumente informatice ” ID proiect POSDRU : POSDRU /154/1.1/G/139340, în cadrul căruia se va desfăşura din toamna acestui an atelierul
 

Biblioteca Vie,
construit pe baza romanului “Fahreinheit 451”, aparţinând lui Ray Bradbury
.

 

Biblioteca vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită - cititorii vin și împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp. Dupa ce citesc cărțile, le returnează în bibliotecă, și dacă vor, pot să mai împrumute o carte. Există însă două aspecte importante: CĂRȚILE sunt FIINȚE UMANE și intră într-un dialog personal cu cititorul.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Parteneri

INVESTESTE IN OAMENI

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Autoritatile de Management si Organismele Intermediare care sunt autoritati publice sunt exceptate de la aplicarea acestui citat.

 
© 2018 Comunicam-org.net - Proiect european