Dezvoltarea competentei de comunicare in limba materna a elevilor din invatamantul primar
pe baza unor analize personalizate realizate cu instrumente informatice.
Contract/POSDRU/154/1.1/G/139340

IDEE IMPREUNA CU PARTENERII DIN PROIECT AU DEMARAT ATELIERELE DE EDUCATIE ANTREPRENORIALA SI EDUCATIE GLOBALA IN SCOLILE-PILOT DIN BUCURESTI SI ILFOV

Bucuresti, 4 noiembrie 2014. INSTITUTUL PENTRU DEZVOLTAREA EVALUARII IN EDUCATIE (IDEE) in parteneriat cu Editura Sigma si „Complexul Educational Lauder Reut – România” implementeaza proiectul „Dezvoltarea competentei de comunicare in limba materna a elevilor din invatamântul primar pe baza unor analize personalizate realizate cu instrumente informatice”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, contract POSDRU/154/1.1/G/139340.

In cadrul proiectului se desfasoara in scolile-pilot ateliere de Educatie Antreprenoriala si Educatie Globala care au ca scop dezvoltarea abilitatilor de comunicare in limba materna, scriere, citire, abilitati antreprenoriale si capacitatea de interrelationare. Pâna in acest moment, aproximativ 200 de elevi au inceput activitatea in cadrul atelierelor oferite de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie (IDEE) si partenerii aflati in proiect.

Prima scoala pilot care a beneficiat de atelierul de Educatie Antreprenoriala a fost Colegiul National „Emil Racovita” din Bucuresti. Elevii din clasele a III-a au aflat notiunile care stau la baza unui antreprenoriat: "idee- fapte- rezultate" si au inceput lucrul la o revista creativa. Revista va fi realizata de elevii grupati pe echipe, pe parcursul a celor cinci intâlniri pe care le vom avea cu acestia. De asemenea, elevii au completat un chestionar in urma caruia vom descoperi care este adevarata motivatie pentru a citi a elevilor.

Prima scoala care a beneficiat de trainingul profesionist de Educatie Globala coordonat de expertii nostri a fost scoala Gimnaziala "Herastrau" din București. Scopul acestui atelier este de a dezvolta copiilor competentele de baza necesare pentru un cetatean global.


Contact
Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie
021.313.96.42; 0758.044.823
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
web: www.comunicam-org.net

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Parteneri

INVESTESTE IN OAMENI

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Autoritatile de Management si Organismele Intermediare care sunt autoritati publice sunt exceptate de la aplicarea acestui citat.

 
© 2018 Comunicam-org.net - Proiect european